Kedves Gombacsíszár!
Néhány - a honlapodon lejegyzett - mondatoddal nem értek egyet. Ne higgy a gombababonákban. Nincs tudományos alapjuk. Csak növelik az emberek ódzkodását a gombától.
„A gomba elkészítésekor ne használjunk fedőt!!!”
Miért ne használjunk? Persze, ha sok vizet tartalmazó gombából el akarjuk párologtatni a vizet, úgymond zsírjára sütjük, akkor célszerű. Ha a finom levet, amit a gomba magából kienged, fel akarod használni a mártás készítéséhez, bűn lenne a levegőbe elpárologtatni és aztán vízzel pótolni.
„Olyan edény aminek sérült a zománc réteg, ne készítsünk gomba ételt!”
Bár ezt a hülyeséget több honlapon is olvasni, sajnos egymástól veszik át kontrolálatlanul. A gombázós topicon már nagyon sokszor megállapítottuk, hogy jobb lenne, ha gombához nem értő újságíró nem írna cikket a gombáról. Csak lopkodják egymástól a rossznál-rosszabb mondatokat.
Nem egyszer főztünk gombát (még versenyen is) zománc nélküli vasbográcsban, a gomba nem feketedik meg (csak az, ami amúgy is megfeketedik (érdes tinóruk) és nem is lesz rossz ízű.
Üdv: Lilapereszke