GOMBACSÍSZÁR

Minden gomba ehető egyszer, de valamelyik valóban csak egyszer!!! Túrázók, természetjárók, és gombázók oldala, és mindenkié aki szereti a természetet! Engedje meg, hogy bevezessem a "viláGOMBA"! (2009)

 

2017 év igen csak tele volt meglepetésekkel számomra.

A csodaszép tavasszal indult, virágzott, „zengett” a természet, zöldült a fű, virágoztak a fák, esett a havas eső… s egy éjjel elég volt, hogy meg fagyon kicsit a tavaszi nyüzsgés.

Az első gombázásaim, nem hoztak nagy sikert… de egy alkalommal betévedtem egy cseh kucsma édenkertbe, rengeteg csodás kép készült, nagyon boldog voltam, milyen szép… s mennyi…

A ragyogó napsütésben pompáztak gomba barátaim, én pedig fotóztam… s fotóztam…

Több mit 300 természet, illetve gomba, kép készült, de sajnos egyet sem tudok belőle megmutatni, mivel a technika ördögét gazdagították ezek a képek.

Á… „savanyú szájjal” jól indult az év…

Majd mikorra sikerült újra utat biztosítani a valóságból az online világba a képeim számára, akkorra az időjárás „felvette száraz rideg arcát”.

Hónapok teltek el, de nem változott szinte semmi, beton kemény lett az erdei talaj, kisebb esők csak lefolytak a hegyekről, olyan igazi áztatós eső, messze elkerült „engem”.

Az év második felénél tartok a „technikai csorba kiköszörülve” várom, hogy valami változás történjen…

Türelem rózsát terem… Mondja a közmondás.

Majd egyszer csak, a nagy egyhangúság, kezdet lassan átalakulni, igazi természeti zenének… Ez olyan, mint egy hosszú éjjel után, a reggeli ébredezés…

Az erdő mozdulatlan lakói is kezdtek előbújni: a gombák!

Olyan voltam ismét, mint kisgyermek koromban, mikor valamit kapok, de ez már mégis teljesen más.

Miben más? Minden gomba szezonom más, és más, de eddig a nagy semmi után valami, na, az, az, igazi valami… s nem csak egyszerűen megjelentek a gombák, hanem olyan színekben színezték ki az erdőt, mezőt, mint talán (mióta eszemet tudom) soha.

A „szokásos” gombász helyemen „új arcok” tűntek fel… jó arcok – ehető?  vagy rossz arcok – mérgező? Illetve a megszokottak is jelen voltak, csak más formában és külsővel…

Az igazat megvallva, ez nem csak nekem tűnt fel, több gombász ismerős hasonló véleménnyel volt.

Évvége felé időm egyre kevesebb lett szeretett hobbimra, de ez most nem igazán zavart, mivel a gólya látogatására készülődtem.

A következő gondolatokkal zárom soraimat, ez az év nem szokványos, minden téren igen nehézkesen indult, de csodálatos változások követték... Remélem ebből Ön is kap egy kis ízelítőt itt a "gombacsíszár világban".

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 109
Heti: 555
Havi: 3 580
Össz.: 808 833

Látogatottság növelés
Oldal: 2017 összefoglaló
GOMBACSÍSZÁR - © 2008 - 2024 - gombacsiszar.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »