Minden gomba ehető egyszer, de valamelyik valóban csak egyszer!!! Túrázók, természetjárók, és gombázók oldala, és mindenkié aki szereti a természetet! Engedje meg, hogy bevezessem a "viláGOMBA"! (2009)
Az erdőt nem csak „élő” gombák borítják, hanem néha lehet találni egy, két megszáradt gombát is.
A Bimbós pöfeteg általában nyáron, és ősszel terem, de találkozhatunk vele egész évben, ha más nem így megszáradva, mint a képen:
A megszáradt példányok áttelelnek, s fehér színűk szürkésbarna színé változik, s a csúcsán felreped, és ha a gombát megnyomjuk, akkor általában spórapor jön ki belőle.
Fiatalon kellemesen, jellemzően aromás ízű, de igazából más gombákkal együtt elkészítve a legízletesebb, vagy megszárítjuk, ledaráljuk, s mint a fűszert használjuk az ételeink ízesítéséhez.
Viszont egy dolgot érdemes megjegyezni: ha a pöfeteg fiatal, és belül fehér, akkor ehető, s ez minden pöfetegre vonatkozik.